nlenfrde

bel ons nu

 

Reddingsstation Warder is op zoek naar vrijwilligers die ons team willen versterken.

Ben jij tussen de 18 en 45 jaar? Zoek je een leuke hobby? Ben je graag op of om het water?  Ben je een team speler? Woon je op ongeveer 15 minuten afstand van reddingsstation Warder?

Dan zijn wij opzoek naar jou! 

Lees de informatie hier onder, of neem contact op via ons contact formulier, en mischien wordt jij onze nieuwe collega.

Wat zijn wij en Wat doen Wij? Wij zijn een organisatie dat bestaat uit een 20 tal vrijwilligers. Die 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar klaar staan om mensen op het water te helpen in noodsituaties. Wij zijn een team van enthousiaste mensen die er samen voor zorgen deze taak profesioneel en naar behoren uit te voeren. Wij trainen elke week op donderdagavond vanaf half acht.

Wat willen wij?  Wij zijn  op zoek naar vrijwilligers die ons team komen versterken. Heb jij affiniteit met het water? Ben jij enthousiast en wil jij je enthousiasme inzetten om samen met ons, mens en dier in nood te helpen, dan ben jij degene die wij zoeken!

Wat verwachten wij van jou? Wat we van jou verwachten is gedrevenheid, plezier, de rust kunnen bewaren in noodsituaties en in teamverband kunnen werken. De rest leren wij je allemaal.

Nieuwe vrijwilligers dienen zich te realiseren dat het werk weliswaar vrijwillig is, maar dat men door het accepteren van een vrijwillige functie ook een aantal verplichtingen op zich neemt. Een voorbeeld is het reageren op een alarmering. Het kan niet zo zijn dat de reddingboot niet op een alarmering kan reageren, omdat het de vrijwillige bemanning juist op dat moment niet uitkomt mee te varen. Het reddingstation heeft de verplichting op zich genomen om altijd te reageren op oproepen in verband met incidenten op het water. De vrijwilligers zijn hierbij de schakel die deze verplichting uitvoeren. Natuurlijk heeft iedereen wel momenten dat je niet beschikbaar is. Daarom hebben we een verplicht systeem (Precom) die de beschikbaarheid in de gaten houdt. Dit ter voorkoming van onderbezetting. Na alarmering krijgen de schippers direct een overzicht van de vrijwilligers op wie hij kan rekenen via een SMS bericht. Het stationsbeleid dient erop te zijn gericht dat dit een onderbezetting (niet eens voldoende bemanning voor 1 boot!) tot een minimum wordt beperkt. Het corect invullen en je bewust zijn dat we genoeg mensen moeten houden voor een actie is van essentieel belang voor de hulpverlening op het water en de toekomst van ons station.

HET OPLEIDINGSTRAJECT!
Het opleidingstraject begint op nul: zonder enige opleiding op het gebied van varen en redden op het water kun je je als vrijwillig bemanningslid aan boord van onze reddingsboot aanmelden. Natuurlijk zal een schipper vaak voorkeur hebben voor personen met ervaring op het water, maar juist indien dit niet het geval is, moet je vanaf het begin worden opgeleid. Belangrijk is verder dat je lichamelijk in staat moet zijn voor het werk en over voldoende motivatie beschikt. Een aspirant opstapper moet, voordat hij met de boot het water op gaat, op zijn minst kennis hebben van hoofdstuk 1 van het instructieboek.
Dit deel gaat geheel over de eigen veiligheid op het eigen schip. Na de kennis uit deel 1 eigen te hebben gemaakt kan men, indien men de beslissing heeft genomen deel te gaan uit maken van de bemanning, zich als aankomend opstapper aan de bestaande ploeg van de reddingsboot aan te sluiten.
Nadat de basistraining is afgerond, heb je voldaan aan de minimum eisen voor opstapper en heb je dus deze status.
Je wordt in staat geacht om in de meeste omstandigheden als opstapper met de reddingboot mee te kunnen varen.

OPLEIDING OPSTAPPER!
na enige tijd als aspirant opstapper mee gevaren te hebben en beoordeeld te zijn door de schipper, zal het bestuur een besluit nemen om je verder op te leiden tot opstapper van reddingstation Warder.

Tijdens jou opleiding leer je het volgende:

• EHBO/ EHBO+/ DAN/
• HUET Training
• Bewezen vaardigheid en stressbestendigheid tijdens oefeningen/acties
• Basisvaardigheden boothandling
• Basisvaardigheden navigeren
• Maritieme communicatie
• Vaarbewijs 1 en 2

 

Lijkt het je leuk of wil je meer informatie? neem dan gerust contact op via ons contact formulier