nlenfrde

bel ons nu

Medio November 2017 start er weer een cursus Vaarbewijs 1 en 2. 

tn 20170127 200917 tn 20170127 210356 tn 20170127 204140

De cursus is bedoeld om de veiligheid op het water te bevorderen door het zich eigen maken van de vaarregels en de basisbeginselen van navigatie.

De cursus wordt gegeven door ervaren schippers die zelf vrijwilliger zijn bij Reddingsstation Warder dat nu al 30 jaar 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar actief is met het assisteren van schepen en/ofpersonen in moeilijkheden op het Markermeer.


Door het volgen van de cursus zult u over voldoende vaardigheden beschikken voor het afleggen van de examens voor het Vaarbewijs I en II. Deze examens worden door het Vamex afgenomen op verschillende locaties in Nederland.(zie www.vamex.nl )
De examens hebben voor een deel betrekking op de vaarregels en veiligheid, maar ook op de theorie van het manoeuvreren en de navigatie. Tijdens de  lessen is er voor een ieder voldoende persoonlijke aandacht.

Waar?
De cursus vindt plaats in het gebouw van de IJsclub Warder/Oosthuizen in Oosthuizen, Tunnelpad 9 1474 MB Oosthuizen.

Wat kost het?

De Cursus kost 175 euro p/p, exclusief examen en les materiaal. de opbrengsten van deze cursus worden door de docenten aan reddingsstation Warder gedoneerd, u steunt met uw deelname dus ook nog eens een goed doel!

Opgeven voor de cursus kan bij Ron Pronk,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon : 06 47 424 602

De cursusavonden worden gegeven met meerdere docenten. Naast klassikale uitleg zijn zij ook in staat om u in kleinere groepjes te begeleiden bij het maken van de oefeningen.

Voor het goed kunnen volgen van de cursus heeft u tenminste het volgende nodig:

- een goed potlood (liefst een dun zgn. ‘vulpotlood’) en vlakgum

- een notitieschrift of schrijfblok

- een goede kaartplotter (een parallelliniaal of een zgn. bretonplotter)

- een passer met metalen punten, liefst een zogenaamde kaartpasser

- het Cursusboek Vaarbewijs, VBO Studiewijzer Vaarbewijs 1 & 2, 10e(laatste) druk.

-

Het cursusboek kunt u bestellen op: http://www.watersportcursussen.nl/vaarbewijs/boeken/studiewijzer-klein-vaarbewijs-1-en-2-8

 

De overige artikelen zoals de kaartplotter en kaartpasser zijn ook hier te bestellen, maar zijn ook te koop bij de meeste goede watersportzaken.

Overigens adviseren wij u om met de aanschaf van de kaartplotter te wachten tot na de eerste paar lessen. De docenten hebben een aantal verschillende bij de hand, zodat u kunt bepalen welke variant voor u het plezierigst werkt.

De cursus wordt examengericht gegeven. De docenten zullen u waar mogelijk helpen met het u eigen maken van de theorie en vooral met het oplossen van de vraagstukken. Van u wordt echter ook een grote mate van zelfwerkzaamheid verwacht. Het u eigen maken van de vaarregels is iets dat u zelf zult moeten doen. De docenten kunnen u helpen met oefeningen, maar niet met het ‘regeltjes stampen’. Vergelijkt u dit met bijvoorbeeld het rijbewijs: u zult zelf de betekenis van de borden moeten leren.

U zult ook zelf het examen moeten aanvragen, en het examengeld moeten voldoen. Dat kan eenvoudig door U aan te melden op www.vamex.nl . Hoe het examen in zijn werk gaat staat duidelijk op de site vermeld.

De docenten, zelf vrijwilligers bij het Reddingsstation, werken volledig belangeloos mee aan de cursus, het cursusgeld komt volledig ten goede aan het werk van het Reddingsstation Warder.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? 

Neem gerust contact op met Ron Pronk!

 Terug naar het nieuws overzicht