nlenfrde

bel ons nu

Zoals bij de meeste mensen wel bekend is, om je EHBO diploma te behouden moet je iedere 2 jaar nascholing volgen. Onze vrijwilligers zijn daar uiteraard niet van vrijgesteld, en wij volgen dan ook regelmatig EHBO trainingsdagen, 23 April 2016 hadden wij een bijzondere trainingsdag.

Door onze EHBO Trainer, Ben van Keuringen (van instructie op maat) had deze keer een Lotus slachtoffer mee gebracht. Dit maakt de oefening al behoorlijk realistisch. Maar wat deze dag extra bijzonder maakte was dat we ook met Reddings Honden Team NoordHolland mochten samenwerken. Deze honden zijn getraind in het speuren naar mensen op land en op het water.

De oefening van deze dag stond dus in het teken van samenwerking tussen verschillende hulpdiensten. De Honden zochten eerst de slachtoffers, waarna hun begeleiders ons aanwijzingen gaven waar de slachtoffers zich bevonden, zodat wij er naar toe konden en de slachtoffers konden behandelen (stabiliseren) en vervoeren  naar de dichtstbijzijnde aanlandingsplaats of haven om de slachtoffers over te dragen aan de Ambulance.

Voor alle partijen dus een enorm leerzame en ook leuke oefening!

Wilt u ons en het Reddingshonden Team ook eens in actie zien? kom dan op zaterdag 30 April naar onze opendag tijdens reddingbootdag 2016, daar zullen de honden en hun begeleiders laten zien wat ze kunnen, alleen maar ook samen met ons!

IMG 20160423 WA0031  IMG 20160423 WA0026

  IMG 20160423 WA0022

Meer foto's van deze oefening vindt u in het foto album.