De Organisatie

Reddingsstation Zeevang is een vereniging die volledig draait op vrijwilligers. Een keer per week, op donderdagavond, komen de vrijwilligers bij elkaar om te trainen. 

De vereniging is een KNRM gelieerd reddingsstation. Dat betekent dat de vereniging dezelfde uitgangspunten heeft als de KNRM, zoals gratis hulpverlening voor iedereen op het water in nood, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar etc.

Door deze gelieerde status kunnen we rekenen op technische ondersteuning, en kunnen we gebruik maken van de opleidingen die de KNRM biedt. Voor deze ondersteuning krijgen we van de KNRM jaarlijks een beperkt budget. Het station wordt financieel niet door de KNRM ondersteund. Voor de kosten die het station maakt voor o.a. expliotatie van het varend materieel, de brandstof en kosten voor het gebouw zijn we aangewezen op donaties en sponsoring aan het eigen station. De KNRM hoopt door een aantal gelieerde stations op deze manier te ondersteunen, dat de druk op de eigen KNRM station met hun vrijwilligers wordt gereduceerd.

Daarnaast is het reddingsstation aangesloten bij de Reddingsbrigade Nederland, de K.N.B.R.D. De leden van Reddingsbrigade Nederland verzorgen o.a. bewakingsdiensten in waterrijke recreatiegebieden en worden ingezet voor hulpverlening bij wateroverlast, zoals overstromingen en dijkdoorbraak.Highslide JS


Powered by WebUser